foto

homemenublokje
algemene tipsmenublokje
nieuwbouwmenublokje
inrichtingmenublokje
tuinmenublokje
beplantingmenudriehoekje
bestratingmenudriehoekje
financieelmenublokje
woonbeurzenmenublokje
linksmenublokje
over onsmenublokje

Tuin beplanting

De tuin kun je laten inrichten, maar je kunt het natuurlijk ook zelf doen!

Als je de tuin zelf aanlegt: gras kun je natuurlijk aanleggen door graszaad te gebruiken. Maar als je gelijk resultaat wilt zien, kun je veel beter graszoden kopen bij een tuincentrum. Vaak worden die geleverd in rollen van 50 cm breed en 250 cm lang. Deze kosten ongeveer 2,75 euro per vierkante meter. Meestal worden de rollen bezorgd op een vaste dag in de week. Het leggen van de rollen is niet moeilijk meer als het egaliseerwerk al is gedaan. Leg de graszoden goed tegen elkaar en vergeet niet de graszoden nat te houden als je ze niet meteen verwerkt. Na het leggen moeten ze ook weer nat gehouden worden.

Als je niet teveel werk wilt steken in het bijhouden van het onkruid, denk dan aan grind of split met daar onder anti-worteldoek. Ook het gebruik van houtsnippers beperkt de hoeveelheid onkruid. Grind of split kost ongeveer vanaf 85 euro tot honderen euro’s per megabag van 1500 kilo (1 M3), De minimale dikte die je op moet brengen is ongeveer 5 cm, dus met de genoemde megabag kun je ongeveer 20 m2 vullen.

Uiteraard zijn bomen en planten een belangrijke ingrediënt voor een tuin. Voor bomen en planten geldt, dat hoe groter je ze koopt, zoveel te duurder ze zijn. Sommige planten groeien zo snel dat je net zo goed een kleinere variant kan kopen. Bomen kosten ongeveer vanaf 60 euro per stuk bij een meter of 1,5.


Woonbeurzen

Meer beurzen...

© 2012 Emundio / WebPainters.nl