foto

homemenublokje
algemene tipsmenublokje
nieuwbouwmenublokje
inrichtingmenublokje
tuinmenublokje
beplantingmenudriehoekje
bestratingmenudriehoekje
financieelmenublokje
woonbeurzenmenublokje
linksmenublokje
over onsmenublokje

Tuin algemeen

Het grondwerk zit niet altijd bij de prijs van een nieuwbouwhuis in. Bij het grondwerk wordt de tuin met een graafmachine omgespit en geel zand opgebracht op de plaats waar het terrad, de paadjes en de oprit moeten komen. Daarnaast kan er op de plek van de oprit puin worden gestort voor een extra stevige ondergrond. Houd er rekening mee dat het grondwerk voor het spitten ongeveer 1 euro per vierkante meter kost, het grondwerk voor een terras/oprit ongeveer 5 euro per vierkante meter en 10 ton puin ongeveer 100 euro. Vraag na of de afvoer van overtollig zand en het aftrillen bij de prijs is inbegrepen.

Wanneer je eventueel zelf het zonnescherm wilt installeren, kun je tegenwoordig ook terecht bij de bouwmarkten voor zonneschermen in een beperkt aantal standaard maten en kleuren. Het hangt van veel factoren af hoe makkelijk een scherm te plaatsen is. Uiteraard speelt de afmeting van het scherm hierbij een belangrijke rol.

Om een tuin af te scheiden van de straat en van de tuinen van de buren wordt vaak een schutting gebruikt. Het plaatsen van een goede schutting inclusief het plaatsen daarvan kost ongeveer 70 – 75 euro per meter. Vergis je niet in de kosten van een poort in vergelijking met de kosten van een schutting! Voor een poort zijn relatief veel verschillende materialen nodig (bijvoorbeeld hang- en sluitwerk).

Vergeet niet dat de inrichting van de tuin ook verder best wat kost, bijvoorbeeld het terras als je deze laat aanleggen. Dit is afhankelijk van de gebruikte tegels of stenen en het patroon waarin het gelegd moet worden.


Woonbeurzen

Meer beurzen...

© 2012 Emundio / WebPainters.nl