foto

homemenublokje
algemene tipsmenublokje
nieuwbouwmenublokje
inrichtingmenublokje
tuinmenublokje
financieelmenublokje
woonbeurzenmenublokje
linksmenublokje
over onsmenublokje

Algemene tips

Bij alle werkzaamheden die je laat uitvoeren is het erg belangrijk dat je je niet laat verleiden tot het maken van mondelinge afspraken. Vraag overal eerst een offerte van voordat je het werk laat doen om latere discussie te voorkomen!

Als je iets wilt laten doen in je huis, vraag dan altijd meerdere offertes aan. Of het nu gaat om vloerbedekking, een parketvloer, een keuken of badkamer, het is niet moeilijk om op deze manier veel geld te besparen. Durf ook over de prijs te onderhandelen.

Natuurlijk kun je zelf je spullen verplaatsen naar je nieuwe woning, maar je kunt ook een verhuisbedrijf inschakelen. De kosten hiervan kunnen meevallen. Je kunt voor een vast bedrag kiezen of voor een tarief per uur. Dit kan al vanaf 100 euro per uur als je niet al teveel spullen hebt (die al zijn ingepakt) en als je zelf meehelpt. Let er wel op dat de tijd wordt berekend vanaf het vertrek van de verhuiswagen van de zaak tot terugkomst bij de zaak. Meestal komt er eerst iemand van het verhuisbedrijf kijken om een inschatting te geven van de hoeveelheid spullen en de hoeveelheid werk dat het met zich meebrengt. Als je de verhuizing laat regelen door een erkend verhuisbedrijf, heeft dat wel als voordeel dat de spullen zijn verzekerd. Als je zelf een bestelbusje huurt, vergeet dan niet naar het eigen risico te vragen en of het mogelijk is deze te verzekeren. Soms kun je redelijk goedkoop een busje bestellen via de woningstichting waar je een woning huurt/gaat huren.

Zoek ruim van te voren (voor de oplevering/verhuizing) de vloerbedekking, het behang, de verf e.d. uit, zodat je daar tijdens het klussen niet nog weer al teveel achteraan moet. Zorg dus voor een goed samenhangend plan van wat je met je woning wilt gaan doen.

Bekijk wat je zelf wilt doen en wat je wilt laten doen. Je kunt overgordijnen kopen en op maat laten maken bij een dure speciaalzaak, maar je kunt ook alleen de stof kopen bij een stoffenzaak of op de markt. Desgewenst kun je de gordijnen vervolgens laten maken bij een naaiatelier of het zelf doen.


Woonbeurzen

Meer beurzen...

© 2012 Emundio / WebPainters.nl